Marine4u.cz

výrobce     cena    
Náš tip
Lodní registrační číslo

Registrační číslo lodě v předepsaném formátu SPS. Číslo jednoduše nalepíte na Vaši loď. Vyřízneme je podle vaši specifikace. Dodáváme s přenosnou průhlednou fólii. Do poznámky uveďte barvu folie černou nebo bílou. Návod na aplikaci registračního lodního čísla: Nejdříve jemnou pinzetou odeberte z vyřezaného čísla přebytečnou fólii, aby na voskovaném papírovém podkladu zůstalo pouze budoucí číslo. Na takto připravené číslo jemně naneste přenosovou průhlednou fólii. (ze které jste před použitím odstranili papírový podklad) Vznikne sestava: podkladový papír, lepené číslo a navrchu průhledná přenosová fólie, kterou v místech doteku s číslem uhlaďte - tím také číslo lépe přilne k přenosové fólii. Trup lodě před nalepením vyčistíte a na čistou plochu potom aplikujete číslo s přenosovou fólií, ideální je roztok vody a jaru ve spreji. Na podložce otočíte sestavu přenosovou fólií dolů a opatrně odstraníte papírový podklad. Zůstane vám sestava lepeného čísla a přenosové fólie. Použijte vhodné pomůcky, jako je pinzeta a stěrka (např. stará platební karta apod.) Na trup lodě jsme ve spreji nanesli roztok, po kterém je možné před finálním přilepením samolepkou pohybovat a ustavit číslo do správné polohy. Máte-li číslo správně ustavené, vytlačíte zbytky bublin a roztoku stěrkou. Odstraníte opatrně přenosovou fólii a ještě jednou povrch nálepky stěrkou vyhladíte tak, aby se nezměnila poloha nálepky. Tento krok je někdy vhodné provádět až po několika hodinách po vyhlazení přes průhlednou přenosovou fólii, kdy se roztok trochu odpařil a číslo drží už více na trupu lodě než na přenosové fólii. Zjednodušíte si tak výrazně práci při odstraňování přenosové fólie. Vyhlazení čísla a vytlačení případných bublin pod číslem po odstranění přenosové fólie už provádějte opatrně, aby nedošlo k poškození čísla. Výsledek necháte dokonale vyschnout. Ideální je zabránit fyzickému narušení nálepky po několik dnů. "Nesahat na nálepku a nepohybovat s ní." Pod nálepkou probíhá proces odpařování zbytku roztoku a v závislosti na okolních podmínkách se do dvou měsíců odstraní většina roztoku a nálepka je v podobném stavu, jako by se lepila na suchý podklad. Minimimální množství zboží v objednávce: 2 ks

300 Kč

Triko Marine4U dámské Hawai červené

292 Kč

Poutko pro navigaci Pro navigace řad Garmin: Gecko® Dakota® eTrex® Oregon® Montana® Monterra® GPSMAP® 60/62/64 Astro® Delta® inReach  

290 Kč

Držák pro outdoorové navigace určený na řidítka kola nebo motocyklu. Držák je uchycen k řidítkům pomocí rychloupínacích pásků. Vhodné pro navigace Garmin modelových řad: - eTrex 10/20/22/30/32 - eTrex Touch - Dakota - Colorado - Oregon - GPSMAP 62/64/66 - inReach SE+ a inReach Explorer+ - Approach G3/G5  

290 Kč


Specifikace

Směs 65% bavlna / 35% polyester, 200 gr/m2 pique. Velmi příjemný materiál.

289 Kč


Popis
Soubor testových otázek je pomůckou pro získání průkazu způsobilosti vůdce rekreačního plavidla nebo mezinárodního průkazu vůdce rekreačního plavidla (oblast plavby C) a obsahuje přípravné otázky z oboru: * mezinárodní námořní právo a předpisy * základy navigace a značení vodních cest * základy meteorologie * základy bezpečnosti a záchrany života na moři
Specifikace
/ Tato aplikace vám podle vámi zvoleného typu pokládá náhodně nebo sousledně otázky, které se vyskytují u zkoušek. Na konci nebo kdykoliv v průběhu testu máte možnost vyhodnotit svoje odpovědi a zjistit, jestli jste u této "virtuální" zkoušky prospěli. Poznámka: tvůrce programu neručí za vaše znalosti a nemůže garantovat úspěch při zkouškách. Složení zkoušek podléhá vyhláškám ministerstva dopravy a více informací získáte na stránkách www.spspraha.cz Software je zasílán elktronicky emailem.

278 Kč


Popis
Soubor testových otázek je pomůckou pro získání průkazu způsobilosti vůdce rekreačního plavidla nebo mezinárodního průkazu vůdce rekreačního plavidla - plachetnice Tato aplikace vám podle vámi zvoleného typu pokládá náhodně nebo sousledně otázky, které se vyskytují u zkoušek. Na konci nebo kdykoliv v průběhu testu máte možnost vyhodnotit svoje odpovědi a zjistit, jestli jste u této "virtuální" zkoušky prospěli.
Specifikace
Poznámka: tvůrce programu neručí za vaše znalosti a nemůže garantovat úspěch při zkouškách. Složení zkoušek podléhá vyhláškám ministerstva dopravy a více informací získáte na stránkách www.spspraha.cz Software je zasílán elktronicky emailem.

278 Kč


Popis
Soubor testových otázek je pomůckou pro získání průkazu způsobilosti vůdce rekreačního plavidla nebo mezinárodního průkazu vůdce rekreačního plavidla (oblast plavby I) a obsahuje přípravné otázky z oboru: * Řád plavební bezpečnosti * signalizace plavidel * zvukové signály * signální znaky na vodní cestě * vytýčení vodních cest * technické základy * signální znaky na vodní cestě * první pomoc
Specifikace
Tato aplikace vám podle vámi zvoleného typu pokládá náhodně nebo sousledně otázky, které se vyskytují u zkoušek. Na konci nebo kdykoliv v průběhu testu máte možnost vyhodnotit svoje odpovědi a zjistit, jestli jste u této "virtuální" zkoušky prospěli. Poznámka: tvůrce programu neručí za vaše znalosti a nemůže garantovat úspěch při zkouškách. Složení zkoušek podléhá vyhláškám ministerstva dopravy a více informací získáte na stránkách www.spspraha.cz Software je zasílán elktronicky emailem.

278 Kč
Akce
Plavba po Dunaji

Jedna řeka, sedm zemí   Jaroslav Blahník Pavel Novotný   Kniha popisuje dobrodružnou přes 1 000 Nm dlouhou plavbu začínající ve slovenském přístavu Patince s cílem v tureckém Istanbulu. Vyprávění Jaroslava Blahníka spolu se záznamy z lodního deníku Pavla Novotného vtáhnou čtenáře na palubu lodě JAFIPAPA, s níž autoři dopluli přes Slovensko, Maďarsko, Chorvatsko, Srbsko, Bulharsko, Rumunsko a Turecko až do Černého moře. Jejich zážitky jsou doplněny bohatou obrazovou dokumentací, praktickými mapkami i tabulkami s podrobnými informacemi o plavbě a GPS souřadnicemi.

276 Kč
Akce
Dovolená na jachtě

276 Kč

šnůrka na brýle barva: černá, hi žlutá, červená, šedá

270 Kč

Autor RUDOLF KRAUTSCHNEIDER:

V knize jsem popsal plavbu kolem světa v pásmu Antarktis, přistání na pustých ostrovech, ale i barvitost Austrálie, Afriky, Jižní Ameriky a polárních stanic. Tuto tři a půl roku dlouhou plavbu absolvovali tři Češi na jachtě Polárka.

Kniha je opět v prodeji. Třetí vydání.

244 Kč
Nové
Lodní deník

Lodní deník. 240 stran. Důležitý prvek pro jakoukoliv plavbu. Obsahuje přehledné tabulky pro záznamy o plavbě, počasí a posádce.   lodní deník formátu A4 s tkanou záložkou. Graficky zpracovaný barevný "LODNÍ DENÍK" pro  plavby s předtištěnými kolonkami pro záznamy po hodinách a až 34 týdnů denních zápisů. Lze používat jak pro několik charterových plaveb, tak jako tzv. "majitelský" pro jednu loď  (zhruba deník na jednu sezónu 8-9 měsíců).   V úvodu je návod pro vyplňování deníku, crewlist (seznam posádky) a tabulky síly a rychlosti větru, velikosti vln a oblačnosti. Každá strana má potom, mimo denních záznamů, pole pro poznámky, kontrolní položky před vyplutím a sumář upluté vzdálenosti.    Formát A4 - 215 x 305 mm, pevná vazba V8.   Laminovaný povrch desek (lze popisovat značkovači a lihovým fixem).

240 Kč

Jeho složitá příprava vám nyní zabere díky Expres Menu jenom několik minut, aniž byste byli ochuzeni o chuťový zážitek tohoto lahodného pokrmu. Zadní hovězí plátek je potřený hořčicí, pokladený uvařeným vejcem, okurkou a špekem, zatočený a dušený doměkka. Nechte se okouzlit chutěmi rudolfínské Prahy :-)    Výživová hodnota na 100g1 porci Energie 452 kJ 1380 kJ Tuky 5,7 g 17 g Bílkoviny 8,8 g 27 g Sacharidy 5,4 g 16 g Informace o produktu POTRAVINA BEZ LEPKU Hotový pokrm sterilovaný, vyrobeno bez konzervačních látek, bez přílohy Počet porcí: 2 Obsah: maso 130 g, celkem 610 g Složení: hovězí maso zadní (21%), pitná voda, cibule, okurky (okurky, pitná voda, ocet kvasný, kuchyňská sůl, kořenící výtažek, hořčičné semínko), slunečnicový olej, rýžová mouka, kukuřičná mouka, vejce, slanina, hořčice (pitná voda, hořčičné semínko, ocet kvasný líh, cukr, sůl, kurkuma, koření extrakt), sůl, mletý pepř Informace pro alergiky: výrobek obsahuje hořčici, vejce Země původu: Česká republika Skladujte v suchu a temnu při teplotě +1 až +30 °C.Otevřený výrobek uskladněte v chladničce a spotřebujte do 48 hodin. Doba spotřeby je 36 měsíců (aktuální doba spotřeby vytištěna na obalu).

239 Kč

Hovězí maso zadní nakrájené na nudličky, dušené doměkka se smetanou a žampiony, ochucené rajčatovým protlakem, máslem a citronem. Podrobnosti a parametry TRADIČNÍ ČESKÉ JÍDLO - hotový pokrm sterilovanývyrobeno bez přídavných konzervačních látek a barvivPŘIROZENĚ BEZLEPKOVÁ POTRAVINAHovězí maso zadní nakrájené na nudličky, dušené doměkka se smetanou a žampiony, ochucené rajčatovým protlakem, máslem a citronem. Složení: hovězí maso zadní (21 %), pitná voda, žampiony, smetana, cibule, rostlinný olej, mouka bezlepková ( kukuřičný škrob, rýžová mouka, sušené mléko, syrovátka, lupinová mouka), rajčatový protlak (rajčata, voda, cukr), máslo, citron, sůl, pepřInformace pro alergiky: výrobek obsahuje alergen laktózu a lupinuZpůsob přípravy: Obsah sáčku vyklopte do hrnce a ohřívejte za občasného míchání na mírném ohni cca 5 minut nebo pokrm přendejte do vhodné nádoby a ohřejte v mikrovlnné troubě cca 3 minuty. Jídlo lze také ohřát tak, že vložíte sáček do horké vody na cca 10 minut. A/ Výživové hodnoty na 100 gramů Bílkoviny 9 g Energetická hodnota 440 kJ Sacharidy 6 g Tuky 5 g

219 Kč

Hovězí maso zadní prošpikované špekem podle klasických receptur, dušené doměkka v zeleninovém základu z mrkve, petržele, celeru a cibule, ochucené bobkovým listem, tymiánem, novým kořením. Omáčka je zahuštěná smetanou a bezlepkovou moukou, dochucená citronem a cukrem. Podrobnosti a parametry TRADIČNÍ ČESKÉ JÍDLO - hotový pokrm sterilovanývyrobeno bez přídavných konzervačních látek a barvivPŘIROZENĚ BEZLEPKOVÁ POTRAVINASložení: hovězí maso zadní (21 %), smetana, pitná voda, zelenina kořenová (mrkev, celer, petržel), mouka bezlepková ( kukuřičný škrob, rýžová mouka, sušené mléko, syrovátka, lupinová mouka), slunečnicový olej, cibule, špek, citron, máslo, cukr, sůl, pepř celý, nové koření, bobkový list, tymiánInformace pro alergiky: výrobek obsahuje laktózu, lupinu, celerZpůsob přípravy: Obsah sáčku vyklopte do hrnce a ohřívejte za občasného míchání na mírném ohni cca 5 minut nebo pokrm přendejte do vhodné nádoby a ohřejte v mikrovlnné troubě cca 3 minuty. Jídlo lze také ohřát ve vodní lázni cca 10 minut. A/ Výživové hodnoty na 100 gramů Bílkoviny 7 g Energetická hodnota 555 kJ Sacharidy 10 g Tuky 7 g

219 Kč








Obsah:
Všeobecný průkaz radiotelefonisty, radiotelefonní provoz


Radiotelefonní provoz - obsah:


1. Mezinárodní pásmo VHF pohyblivé námořní služby 5

Tísňové vysílání a navazování spojení (kanál 16) 5

Přístavní manévry (Port operation channels) 5

Kanály pro komunikaci mezi plavidly (Intership channels) 6

Veřejná korespondence ( Public correspondence channels) 7

Bezpečnost jachet (Small craft safety channel) 7

„Soukromé“ kanály (Private channels) 7

Kanál 70 8

2. Volba radiotelefonu a jeho instalace 9

Počet kanálů 9

Možnost dvojího poslechu („Dual Watch“) 9

Starší radiotelefony VHF 9

Simplex a Duplex 9

Squelch 10

Výkon vysílače 10

Antény 10

MF a MF/ HF radiotelefony 11

EPIRB – radiová bóje pro označení místa katastrofy. 12

SART – Search And Rescue Transponder – tísňový radarový odpovídač 12

Volací značka a identifikační číslo MMSI 13

3. Provozní pravidla a standardní výrazy 14

Metodické karty 14

Ochrana telekomunikačního tajemství 14

Ochrana před vzájemným rušením 15

Řízení komunikace 15

4. Volání a odpověď na volání, veřejná korespondence 23

Přednosti zpráv v námořní pohyblivé službě 23

Volání jiného plavidla 23

5. Volání v tísni 26

Tísňové kmitočty 26

Tíseň - distress 26

Tísňové volání – distress alert 27

Tísňová zpráva - distress message 27

Povinnost potvrdit příjem volání v tísni 28

Potvrzení příjmu tísňové zprávy 29

Uvolnění klidu na tísňovém kmitočtu 32

Ukončení komunikace v tísni 33

6. Pilnostní a bezpečnostní signál 34

Pilnostní signál - urgency 34

Bezpečnostní signál - securite 35

Lékařská pomoc – medical assistance 36

Konzultace s lékařem – medical advice 36

7. Rádiový deník (Radio-telephone log) 38

8. Nesprávné použití radiotelefonu VHF 38

Kanál 16 38

Opakované volání 38

Navázání spojení 39

Technika řeči 39

Vypnutí radiotelefonu 39

Vysílání 39

Over a out 39

Pobřežní stanice 39

9. Občanské pásmo 40

218 Kč

Porce: 2 Hmotnost: 600g Popis: Jelení maso dušené na červeném víně s kořenovou zeleninou. Dochuceno divokým kořením a rybízovou marmeládou, která dodává omáčce sladkokyselou svěží chuť. Složení: jelení maso (33 %), hovězí vývar (voda, hovězí maso a kosti), kořenová zelenina (mrkev, celer, pastinák), červené víno, rajčatový protlak (voda, rajčatový protlak, sůl), cibule, řepkový olej, rýžová mouka, kukuřičná mouka, rybízová marmeláda (rybíz, cukr, pektin), cukr, citron, sůl kamenná, divoké koření. Informace pro alergiky: celer

206 Kč

Libové plátky hovězího masa v sladkokyselé pikantní rajské omáčce. Jako příloha se hodí rýže, knedlík nebo těstoviny (bezlepkové). Podrobnosti a parametry TRADIČNÍ ČESKÉ JÍDLO - hotový pokrm sterilovanývyrobeno bez přídavných konzervačních látek a barvivPŘIROZENĚ BEZLEPKOVÁ POTRAVINALibové plátky hovězího masa v sladkokyselé pikantní rajské omáčce.Složení: hovězí maso přední (21%), pitná voda, rajčatový protlak (rajčata, voda, cukr), cibule, mrkev, mouka bezlepková (kukuřičný škrob, rýžová mouka, sušené mléko, syrovátka, lupinová mouka), rostlinný olej, cukr, celer, petržel, máslo, citron, sůl, kořeníInformace pro alergiky: výrobek obsahuje alergen laktózu, lupinu, celerZpůsob přípravy: Obsah sáčku vyklopte do hrnce a ohřívejte za občasného míchání na mírném ohni cca 5 minut nebo pokrm přendejte do vhodné nádoby a ohřejte v mikrovlnné troubě cca 3 minuty. Jídlo lze také ohřát ve vodní lázni cca 10 minut. A/ Výživové hodnoty na 100 gramů Bílkoviny 5 g Energetická hodnota 505 kJ Sacharidy 7 g Tuky 9 g

199 Kč

Kousky předního hovězího masa dušené v cibulovém základu se sladkou paprikou. Omáčka je zahuštěná moukou, dochucená česnekem, kečupem, majoránkou a pepřem. Jako přílohu lze doporučit houskový knedlík, těstoviny, rýži i chléb. Hovězí guláš je univerzální jídlo pro pobyty v přírodě, kde se dá ohřát i v kotlíku na ohni. Podrobnosti a parametry TRADIČNÍ ČESKÉ JÍDLO - hotový pokrm sterilovanývyrobeno bez přídavných konzervačních látek a barvivKousky předního hovězího masa dušené v cibulovém základu se sladkou paprikou. Omáčka je zahuštěná moukou, dochucená česnekem, kečupem, majoránkou a pepřem. Jako přílohu lze doporučit houskový knedlík, těstoviny, rýži i chléb. Hovězí guláš je univerzální jídlo pro pobyty v přírodě, kde se dá ohřát i v kotlíku na ohni.Složení: Hovězí maso přední (21%), pitná voda, cibule, rostlinný olej, pšeničná mouka hladká, rajčatový protlak (rajčata, voda, cukr), česnek, paprika mletá, sůl, kmín, pepř mletý, majoránkaInformace pro alergiky: výrobek obsahuje lepekZpůsob přípravy:Obsah sáčku vyklopte do hrnce a ohřívejte za občasného míchání na mírném ohnicca 5 minut nebo pokrm přendejte do vhodné nádoby a ohřejte v mikrovlnné troubě cca 3 minuty. Jídlo lze také ohřát ve vodní lázni cca 10 minut.Skladujte v suchu a temnu při teplotě 1 až 29 °COtevřený výrobek uskladněte v chladničce a spotřebujte do 48 hodin.Minimální trvanlivost 12 měsíců. A/ Výživové hodnoty na 100 g Bílkoviny 5 g Energetická hodnota 406 kJ Sacharidy 4 g Tuky 7 g

199 Kč

Porce: 3 Hmotnost: 300g Popis: Kousky hovězí plece dušené doměkka ve vlastní šťávě, dochucené jen solí a pepřem. Maso ve vlastní šťávě je unikátní svojí univerzálností v použití. Maso je už tepelně upravené, tudíž ho můžete bez problémů okamžitě konzumovat. Složení: hovězí plec (99%), sůl. Informace pro alergiky: neobsahuje alergeny

199 Kč
Akce
Lidé a oceán

Lidé a oceán Kniha popisuje plavby Rudolfa Krautschneidera, ale hlavně je o lidech moře. Plavby uskutečněné pod československou vlajkou směřovaly do severních polárních krajů, do západní Afriky a Jižní Ameriky. Jejich mementem se stala v roce 1982 válka na Falklandech (Malvíny), kde český mořeplavec plul mezi válečnými konvoji znepřátelených armád jako jediný neutrál. Příběhy jsou provoněné mořem. formát 165 x 240 mm, 204 stran, brož.

196 Kč

Porce: 2

Hmotnost:

600g

Popis:

Vepřové koleno bez kosti naložené do soli, potřené česnekem a okořeněné drceným kmínem a chilli.

 

 

Složení:

vepřové koleno bez kosti (95%), česnek, sůl (jedlá kamenná sůl, jodičnan draselný), kmín, pepř, chilli.

Informace pro alergiky:

neobsahuje alergeny

194 Kč

Základy astronavigace - učebnice Petra Scheiricha, která je k dispozici zdarma pro účastníky kurzů astronavigace.


Poznámka autora:
Učebnice a zároveň praktická příručka pro ty, kteří s astronavigací začínají. Vysvětluje základní pojmy užívané v astronavigaci, práci se sextantem a Námořním Almanachem, dvě hlavní metody používané v astronavigaci - metodu pravého poledne a metodu interceptu,
i něco navíc.

Obsah:
  1. Úvod
  2. Souřadnice a jednotky užívané v astronavigaci
    1. Sférické souřadnice
    2. Obzorníkové (azimutální) souřadnice
    3. Rovníkové (ekvatoreální) souřadnice
    4. Námořní míle
  3. Sextant a jeho použití
    1. Princip a základní prvky sextantu
    2. Seřízení a odečet hodnoty
      1. Davis Mark 3
      2. Davis Mark 15
    3. Kde lze zakoupit sextant
  4. Měření výšky nebeských objektů pomocí umělého horizontu
  5. Měření výšky nebeských objektů nad mořským horizontem
  6. Opravy měřené výšky
    1. Refrakce
    2. Paralaxa
    3. Semidiameter
    4. Souhrn oprav
  7. Přesný čas
  8. Metoda pravého poledne
    1. Základní principy
    2. Měření a zpracování
    3. Oprava zeměpisné délky určené ze stanovení pravého poledne
  9. Zeměpisná šířka z výšky Polárky
    1. Šířka určená z horní nebo dolní kulminace Polárky
    2. Šířka ze dvou výšek Polárky s odstupem 11 h 58 m
    3. Šířka určená z jedné výšky Polárky
      1. Použití Nautical Almanacu
  10. Navigační hvězdy
  11. Metoda interceptu
    1. Princip stanovení polohy ze dvou měření výšek
    2. Nahrazení pozičních kružnic pozičními liniemi
    3. Chyba v určení fix-u. Které objekty pro měření si vybrat.
    4. Změna polohy mezi měřeními, přenesení pozičních linií
    5. Stanovení fix-u z více pozičních linií
    6. Rekapitulace a pár poznámek k měření výšek
  12. Stanovení výšky (Hc) a azimutu (Zn) objektu
    1. Stanovení Hc a Zn pomocí webové služby
    2. Stanovení Hc a Zn pomocí softwaru
      1. Navigator Light 32
      2. Interactive Computer Ephemeris 0.51 (ICE)
    3. Stanovení Hc a Zn výpočtem
    4. Stanovení Hc a Zn pomocí nomogramu
  13. Nautical Almanac
    1. Nalezení GHA a deklinace Slunce
    2. Nalezení GHA a deklinace Měsíce
    3. Nalezení GHA a deklinace planety
    4. Nalezení GHA a deklinace hvězdy
    5. Nalezení okamžiku pravého poledne na nultém poledníku (GN)
    6. Tabulky korekcí na refrakci a paralaxu
      1. Mořský horizont, dolní nebo horní limbus
      2. Umělý horizont - výška středu disku
    7. Online Nautical Almanac
  14. Příprava na měření, občanský a nautický soumrak
  15. "Recept" na metodu pravého poledne
    1. Měření s umělým horizontem, použití Nautical Almanacu
    2. Měření nad mořským horizontem, použití Nautical Almanacu
  16. "Recept" na metodu interceptu
    1. Měření s umělým horizontem, použití Nautical Almanacu
    2. Měření nad mořským horizontem, použití Nautical Almanacu
    3. Zákres pozičních linií
Seznam symbolů a zkratek
Literatura a odkazy

193 Kč

Spona za opasek nebo popruh. Vhodné pro modelové řady Garmin: - Approach G3/G5 - Colorado - Dakota - Oregon - eTrex 10/20/22/30/32 - eTrex Touch - GPSMAP 62/64/66 - Alpha - Astro - inReach  

190 Kč

ato karabinová svorka vám umožní mít zařízení GPS na dosah, i když jste v pohybu. Vaše zařízení bezpečně zapadne do držáku, který se připne k opasku. Při použití se zařízením inReach® Mini 2 se vyžaduje další adaptér upevňovací spony .

190 Kč

S tímto neoprenovým plovoucím poutkem s rychlospojkou máte své zařízení na vodě stále v bezpečí a pohodlně při ruce.  

190 Kč

Obsah:


1. Mezinárodní pásmo VHF pohyblivé námořní služby 5

Tísňové vysílání a navazování spojení (kanál 16) 5

Přístavní manévry (Port operation channels) 5

Kanály pro komunikaci mezi plavidly (Intership channels) 6

Veřejná korespondence ( Public correspondence channels) 7

Bezpečnost jachet (Small craft safety channel) 7

„Soukromé“ kanály (Private channels) 7

Kanál 70 8

2. Volba radiotelefonu a jeho instalace 9

Počet kanálů 9

Možnost dvojího poslechu („Dual Watch“) 9

Starší radiotelefony VHF 9

Simplex a Duplex 9

Squelch 10

Výkon vysílače 10

Antény 10

MF a MF/ HF radiotelefony 11

EPIRB – radiová bóje pro označení místa katastrofy. 12

SART – Search And Rescue Transponder – tísňový radarový odpovídač 12

Volací značka a identifikační číslo MMSI 13

3. Provozní pravidla a standardní výrazy 14

Metodické karty 14

Ochrana telekomunikačního tajemství 14

Ochrana před vzájemným rušením 15

Řízení komunikace 15

4. Volání a odpověď na volání, veřejná korespondence 23

Přednosti zpráv v námořní pohyblivé službě 23

Volání jiného plavidla 23

5. Volání v tísni 26

Tísňové kmitočty 26

Tíseň - distress 26

Tísňové volání – distress alert 27

Tísňová zpráva - distress message 27

Povinnost potvrdit příjem volání v tísni 28

Potvrzení příjmu tísňové zprávy 29

Uvolnění klidu na tísňovém kmitočtu 32

Ukončení komunikace v tísni 33

6. Pilnostní a bezpečnostní signál 34

Pilnostní signál - urgency 34

Bezpečnostní signál - securite 35

Lékařská pomoc – medical assistance 36

Konzultace s lékařem – medical advice 36

7. Rádiový deník (Radio-telephone log) 38

8. Nesprávné použití radiotelefonu VHF 38

Kanál 16 38

Opakované volání 38

Navázání spojení 39

Technika řeči 39

Vypnutí radiotelefonu 39

Vysílání 39

Over a out 39

Pobřežní stanice 39

9. Občanské pásmo 40

189 Kč

Porce: 3 Hmotnost: 300g Popis: Kousky z jelení plece dušené doměkka ve vlastní šťávě, dochucené jen solí a pepřem. Zvěřina má řadu výhod, pro které ji mnozí labužníci vyhledávají. Maso má nezaměnitelnou chuť zvěřiny, vysoký obsah bílkovin a málo tuku. Zvěřina patří mezi dobře stravitelná masa. Složení: jelení maso (99%), sůl. Informace pro alergiky: neobsahuje alergeny

183 Kč

Lahodný pokrm s typickou vůní po houbách je připraven z vepřové plece, dušených žampionů, zahuštěné moukou a smetanou. Maso je měkké, omáčka je jemná a lahodná. Jídlo chutná i dětem. K tomuto jídlu se hodí všechny přílohy, včetně pečiva. Výborné na chatu, dovolenou i pro nečekané hosty. Podrobnosti a parametry TRADIČNÍ ČESKÉ JÍDLO - hotový pokrm sterilovanývyrobeno bez přídavných konzervačních látek a barvivLahodný pokrm s typickou vůní po houbách je připraven z vepřové plece, dušených žampionů, zahuštěné moukou a smetanou. Maso je měkké, omáčka je jemná a lahodná. Jídlo chutná i dětem. K tomuto jídlu se hodí všechny přílohy, včetně pečiva. Výborné na chatu, dovolenou i pro nečekané hosty.Složení: Vepřová plec (21%), mléko, smetana, pitná voda, žampiony, rostlinný olej, pšeničná mouka hladká, sůl, kmín, pepř mletýInformace pro alergiky: výrobek obsahuje lepekZpůsob přípravy:Obsah sáčku vyklopte do hrnce a ohřívejte za občasného míchání na mírném ohnicca 5 minut nebo pokrm přendejte do vhodné nádoby a ohřejte v mikrovlnné troubě cca 3 minuty. Jídlo lze také ohřát ve vodní lázni cca 10 minut.Skladujte v suchu a temnu při teplotě 1 až 29 °COtevřený výrobek uskladněte v chladničce a spotřebujte do 48 hodin.Minimální trvanlivost 12 měsíců. A/ Výživové hodnoty na 100 g Bílkoviny 9 g Energetická hodnota 747 kJ Sacharidy 6 g Tuky 13 g

179 Kč
Košík je prázdný.
U zboží zvolte Přidat do oblíbených.
zboží v e-shopu: 2820 e-shop systém banan.cz